Notícies

El Centre d'Estudis Comarcals del Segrià reclama la conservació del Palau Montcada de Seròs

Google Maps

L'edifici, declarat d'Interès Nacional, es remunta al segle XII

El Centre d'Estudis Comarcals del Segrià reclama la conservació del Palau Montcada de Seròs. L'edifici, declarat d'Interès Nacional, es remunta al segle XII.

La construcció renaixentista, que va ser caserna de la Guàrdia Civil, es troba semi enderrocat, en part perquè l'ajuntament del municipi no ha disposat dels recursos necessaris per mantenir-lo. Per aquest motiu, des del Centre d'Estudis Comarcals del Segrià demanen que es facin els estudis necessaris i promoure la investigació per tal que aquest no sigui enderrocat. Txus Llavero, membre del CECS, fa una crida "a les administracions, les institucions, i fins i tot a les empreses i associacions del territori, perquè donin suport a aquesta reivindicació".

Llavero destaca que l'immoble "no només ha estat el Palau Montcada, també és un lloc de memòria que explica una època del Baix Segre i de la qual no tenim gaires elements". En aquest sentit, explica que l'edifici té més importància històrica que arquitectònica, ja que, entre altres usos, va servir per acollir als immigrants andalusos que van treballar a les mines del Baix Segrià després de la Guerra Civil.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.