Notícies

El canvi de nom d'un carrer suposa un cost d'uns 150 euros a cada veí afectat

El canvi de nom d'un carrer implica una sèria de tràmits burocràtics als veïns afectats, com ara la modificació del DNI. Els tècnics de la Paeria han quantificat aquesta despesa en uns 150 euros per persona.

Les persones afectades per un canvi de nom de carrer a Lleida hauran d’assumir tota una sèrie de gestions que suposaran un cost mitjà d’uns 150 euros per veí, segons càlculs dels tècnics de l’Ajuntament de Lleida.

La regidora de cultura de la Paeria, Montse Parra, en declaracions a Ua1, ha explicat que el canvi de nom d’un carrer no es limita a fer un canvi de placa. Cada veí afectat s’ha de modificar el DNI i tota la documentació, des de les dades de domiciliació fins a les assegurances. Tot plegat implica molts tràmits burocràtics, que en alguns casos, s’han de pagar.En el cas de les empreses també han de fer el canvi de nom del carrer al registre mercantil.
Davant la complicació que suposa un canvi d’aquest tipus Parra ha destacat que la comissió de carrers ja va dir que és un tema que s’havia de tractar amb prudència. La regidora també ha retret l’actuació de grups, com ERC i la Crida, que al ple de divendres presentaran una moció demanant la retirada del carrers amb noms franquistes. Parra no entén que hi hagi una moció per voler accelerar aquest tema quan hi ha una comissió, ha dit, que hi està treballant.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.