Notícies

El bisbe de Lleida ha defensat que un jutge civil actuï com a "àrbitre" en el litigi per les 111 obres d'art de la Franja

El bisbe de Barbastre-Montsó ha lamentat que el litigi per la propietat de les 111 obres de les parròquies de la Franja s’hagi hagut d’arribar a la justícia civil

Aquest dijous ha començat el judici amb les declaracions del bisbe de Lleida i el de Barbastre-Montsó.

El Bisbat de Barbastre-Monsó va demandar al de Lleida i al Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal per reclamar el retorn a l'Aragó d'aquestes obres, que es troben a la capital del Segrià, però el Consorci diu que estan protegides per la llei del patrimoni català.

El bisbe de Barbastre-Montsó, Ángel Javier Pérez, ha dit que espera que el judici permeti "d'una vegada per totes, surti a la llum la veritat" i ha expressat la seva confiança en la justícia. "Estic amb molta pau i estic aquí representant a 44 comunitats cristianes de la meva diòcesi" perquè "per la meva diòcesi i per la gent, estic disposat a donar-ho tot", ha assenyalat.

Per la seva banda, l'advocat del Bisbat de Barbastre-Montsó, Joaquin Guerrero, ha manifestat que "estem molt a prop de l'arribada d'un llarg recorregut, que va començar el 1995" i en el qual "tots els tribunals eclesiàstics han dictaminat que unes parròquies tenen 111 béns dipositats a Lleida i que estan esperant que se'ls retornin". "No és un problema polític ni administratiu, sinó entre particulars", ha assenyalat l'advocat. Guerrero, ha remarcat que, durant el litigi, el Bisbat de Lleida ha reconegut que 83 peces són seves i, per tant, "que d'entregar les altres trenta, mentre de la resta se n'haurà de discutir la propietat" en el judici.

El judici està previst que la vista s'allargui dos dies ja que estan citades una desena de persones entre testimonis i pèrits.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.