Notícies

El bisbat de Barbastre-Montsó presenta avui la demanda per reclamar l'art sacre al Museu de Lleida

ACN

La Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida defensa preservar la unitat de la col·lecció i alerta que "si aquestes convencions internacionals no es respecten, tots els museus estan en risc"

El bisbat de Barbastre-Montsó té previst presentar avui una demanda civil per recuperar més d'un centenar d'obres d'art sacre que són al Museu de Lleida. Són peces originàries de diferents parròquies que formaven part de la diòcesi del Bisbat de Lleida abans de la segregació feta el 1995, amb la qual van passar a formar part de la de Barbastre-Montsó.

Des de la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida s'oposen a aquest trasllat, i critiquen que, segons diuen, s'estigui aprofitant l'acció del 155 per reclamar ara les peces. A més, també apunten que el retorn d'aquestes peces a l'Aragó suposaria trencar la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida. La portaveu de l'entitat, Txus Llavero, ha assegurat a La Xarxa que "la unitat de col·lecció és la que proporciona el Museu de Lleida, que és qui va ser dipositari en el seu dia, i després la Generalitat com a propietària", i alerta que "si aquestes convencions internacionals no es respecten, tots els museus estan en risc".

Aquestes peces estan en litigi des de fa més de 20 anys. Fins ara, però, el cas només s'havia desenvolupat per la via eclesiàstica, amb diferents sentències vaticanes que reconeixen la propietat de les peces a l'Aragó.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.