Notícies

El baròmetre d'Ua1 deixa dos escenaris possibles

Ua1 Lleida Ràdio

El socialista Fèlix Larrosa (PSC) podria guanyar les eleccions municipals, però el republicà Miquel Pueyo (ERC) també podria obtenir el mateix nombre de regidors. Els pactes per a un nou paer en cap també queden en suspens, ja que la igualtat és màxima. Vox podria entrar al ple de la Paeria.

De nou, incertesa en els resultats de les eleccions municipals a Lleida. El nou baròmetre d'Ua1 deixa un panorama clar: caldrà que hi hagi pacte per tal de garantir la governabilitat. Però quin? Aquesta és la qüestió, ja que es poden donar, com a mínim, dos escenaris. I és que amb els resultats de l'enquesta s'obre la porta a una revalidació del pacte de governabilitat entre PSC, Cs i PP, però també a la possibilitat d'una coalició entre ERC, Junts per Lleida i la CUP, és a dir, les forces independentistes, i també el Comú. Aquests partits han realitzat diverses iniciatives conjuntes des de l'oposició, i han mostrat bona sintonia durant aquests 4 anys.

Però això dependrà, com sempre, d'allò que digui l'aritmètica. A hores d'ara, i segons el baròmetre d'Ua1 realitzat durant el mes de febrer, el PSC de Fèlix Larrosa podria treure entre 7 i 8 regidors. Si arribés als 8 edils, suposaria repetir els darrers resultats socialistes amb Àngel Ros. Això, però, dependria dels resultats de la força que els persegueix a les enquestes. L'Esquerra Republicana de Miquel Pueyo podria arribar als 6 o 7 regidors i empatar amb els socialistes en nombre de cadires a la Paeria.

Els republicans desbancarien del segon lloc a Toni Postius, que amb la nova nomenclatura, Junts per Lleida, potser perdria visibilitat i això li costaria retrocedir al tercer lloc, amb una forquilla d'entre 5 o 6 regidors. Ciutadans, que segons els darrers baròmetres anava a l'alça, ara podria estancar-se o baixar un regidor, quedant-se amb 3 o 4 representants. Això podria afavorir el PP, que passaria a tenir entre 2 o 3 regidors, en el millor dels casos, un més que l'anterior legislatura.

Dues forces que són actualment a la Paeria no tindrien clar el seu futur: La Crida-Cup i el Comú de Lleida. La Crida-Cup podria entrar perdent un regidor o bé quedar fora. Segons l'enquesta, si entrés a l'ajuntament, ho faria només amb un edil, mentre que el Comú podria, o bé quedar fora, o revalidar els dos regidors que té actualment.

La principal novetat, més enllà dels pactes que puguin sorgir, és la possible entrada de VOX al consistori. El partit d'extrema dreta podria treure un regidor. Val a dir que l'enquesta, com hem explicat, es va realitzar al mes de febrer, abans del cas sobre l'arrest del seu líder a Lleida.

Altres noms, com el de Primàries, encara no es recullen a l'enquesta. Quan es va realitzar el baròmetre d'Ua1 encara no hi havia ni llista ni candidat. Per valorar la força que encapçala Jordi V. Pou caldrà esperar a nous baròmetres.

L'estudi, realitzat per Infortécnica, s'ha fet al llarg del mes de febrer amb més de 1.000 trucades telefòniques a ciutadans del municipi.

Demà, segon capítol d'aquest baròmetre amb el coneixement i puntuació dels candidats per a aquestes municipals. Pot ser un fet clau per a entendre les tendències a l'alça o a la baixa de cada formació.

Què deia el darrer baròmetre d'Ua1?

En el darrer baròmetre d'Ua1, al juny de l'any passat, el PSC, encara amb Àngel Ros al capdavant, podria haver obtingut la victòria a les municipals amb un regidor menys, arribant als 7 edils. Això sí, sempre amb pactes amb altres partits. En aquell baròmetre, el PDeCAT retallava distàncies, amb 6 i 7 regidors, i Cs agafava embranzida amb 6.

En aquella enquesta Esquerra Republicana mantenia els 3 regidors i podia assolir fins a 4. El PP es quedava a l'hemicicle amb un o dos regidors i el Comú de Lleida i la Crida-CUP es mantenien al llindar de poder entrar de nou a l'ajuntament, o potser quedar-se fora.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.