Notícies

El 2018 dóna beneficis al porcí, però menys que els anteriors dos anys

Així ho mostra el recull de xifres que presentat JARC aquest dijous al matí

La raó la trobem en una davallada de cotitzacions i en un encariment dels costos del 4%. Això ha situat el benefici mitjà per animal de l’any passat en 4 cèntims/kg, o dit d’una altra manera, de 4,45 €/porc.

Aquesta xifra dista molt dels 21€ que es van obtenir el 2017. La raó la trobem perquè fou un any excepcional de beneficis en què hi havia uns preus baixos de les matèries primeres. En el 2018, però aquestes han augmentat un 8%. En el cas del pinso, que suposa a l’odre dels 70% dels costos de producció com ha recordat el cap sectorial del porcí de JARC, Jaume Bernis, l’augment ha estat del 3%.

Una altra de les claus per entendre el que ha suposat el 2018 són les exportacions. A nivell espanyol han augmentat un 7,9% en volum de tones en el període de gener a octubre, però han descendit un 1,6% en matèria econòmica. Aquesta situació, a Catalunya s’ha traduït en un creixement respecte el 2017 del 3,7% en volum, però hi ha hagut una reducció econòmica que les dades, en aquest cas des de gener fins a octubre, apunten que ha estat d’un 6%.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.