Notícies

"Dones, runners, mares, bomberes", l'editorial de la Miriam Garcia a l'Informatiu Migdia

Cursa Bombers Lleida

Més de 2.200 persones es van aplegar aquest diumenge a Lleida per participar en la Cursa dels Bombers de la capital del Segrià, una de les cites imprescindibles per als atletes de Ponent. L'arribada tenia lloc al recinte de Fira de Lleida, on es va fer també l'entrega de premis de les diferents categories.

El món de l'esport, en general, és un àmbit marcadament masclista. I no només perquè estigui majoritàriament format per homes, sinó perquè les condicions i la consideració que tenen homes i dones en ell no és la mateixa. Durant molts anys se'ns ha negat (i ens hem negat) la possibilitat de competir en igualtat de condicions. També en el món de l'esport hi ha un sostre de vidre. Un sostre, però, que a poc a poc vull pensar que es va fent més prim, fins que un dia puguem trencar-lo del tot.

Explico tot això perquè, aquest diumenge, durant l'entrega de premis, vaig sentir orgull. Un orgull que, ho confesso, em va fer sentir una mica ridícula. M'explico. Malgrat ser conscient que les dones i els homes tenim les mateixes capacitats i habilitats en el que al món de l'esport es refereix, no vaig poder evitar enorgullir-me (més si cap) de ser dona quan la guanyadora en la categoria femenina de 10 quilòmetres va pujar al podi explicant que feia només 3 mesos que havia estat mare. Tampoc vaig poder-ho evitar quan una nena de només 13 anys recollia el primer premi de la categoria femenina de 5 quilòmetres. I ho vaig tornar a fer quan va pujar a recollir el guardó l'única bombera que va participar en la cursa. Una dada: el 2016, més de 2.400 efectius formaven el cos dels Bombers de la Generalitat, dels quals només 35 són dones.

La veritat és que m'agradaria no haver de sentir aquest orgull algun dia, perquè voldria dir que la igualtat efectiva entre homes s'ha assolit. Però, mentre aquest moment no arriba, espero no sentir-me mai indiferent davant aquestes coses.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.