Notícies

Detinguts dos lleidatans per tretze robatoris en explotacions tofoneres de Terol

Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil calcula que almenys haurien sostret prop de 100 quilos de tòfona negra, amb un valor al mercat de 46.320 euros

Dos veïns de la província de Lleida han estat detinguts com a presumptes culpables de 13 robatoris amb força a truficultors de Terol. En total, se'ls imputa el robatori de 95 quilos de tòfona negra, amb un valor de mercat d’uns 46.000 euros.

Els robatoris van tenir lloc a les zones de Sarrió i Albentosa, on els robatoris havien creat una gran alarma social entre els truficultors, no només per la sostracció del producte, sinó també per les destrosses ocasionades en els terrenys.

Els detinguts, dos homes de 66 i 37 anys i veïns de la província de Lleida, utilitzaven sempre el mateix mètode: actuaven de nit, tallant la tanca perimetral que envoltava les finques, i utilitzant gossos ensinistrats localitzaven les tòfones. Aquestes les extreien cavant forats d'una grandària excessiva, simulant que haguessin estat ocasionats per un senglar.

La investigació també ha permès descobrir que els lladres utilitzaven un entramat complex, consistent en la realització de contractes d'arrendament de diferents explotacions agrícoles, per dificultar a la policia que pogués esbrinar allò que s'havia recol·lectat legalment i el sostret en els fets delictius.

Després de prestar declaració, el jutge va decretar presó sota fiança per als dos detinguts.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.