Notícies

Descobertes restes romanes i d'altres èpoques en un solar de la Diputació a Lleida

Diputació de Lleida

S'han trobat elements que permeten conèixer l'evolució urbana des de l'època medieval fins a la construcció de la Rambla Ferran sobre la llera del riu Segre

Els treballs d'excavació arqueològica que porta a terme la Diputació de Lleida en un solar de la seva propietat han tret a la llum restes romanes, medievals i d'altres èpoques al centre de Lleida. Les excavacions es fan a Rambla Ferran i permetran documentar la llarga vida de les adoberies en aquest sector de la ciutat.

La intervenció arqueològica ha permès descobrir una part de la muralla que tancava la ciutat medieval, i també diversos dipòsits i estructures de les adoberies medievals de Lleida, en funcionament fins a les darreries del segle XIX. Un altre dels elements que s'han trobat ha estat una séquia a un parell de metres per fora de la muralla, i que podria tractar-se de la séquia d'Alcarràs que cita Josep Lladonosa i que fins ara no havia estat localitzada.

Els elements trobats pertanyen a diferents èpoques, com les restes ceràmiques de l'època romana, la muralla de l'època medieval o la sínia d'origen andalusí. Actualment resta aproximadament un 30% de la intervenció per conèixer amb més detall l'evolució del solar.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.