Notícies

"De banderes, salutacions feixistes i allò 'natural'", l'editorial del Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

ACN

Marc Márquez, el campió cerverí, ha hagut de sortir a justificar el perquè no va treure cap bandera espanyola a la celebració del campionat de moto GP. Ha estat molt elegant amb la seva resposta, recordant que ell és dels pocs esportistes d'elit de l'estat que tributa a Espanya.

I és que sembla que la polèmica és no ensenyar una bandera. Que Sergio Ramos surti amb una envoltada de feixistes d'Ultra Sur, que faci una espècie de pseudo-humor enfotent-se del català com va fer també Felipe Reyes, que hi hagi jugadors de primera (ara ja exjugadors) com Salva Ballesta fent salutacions feixistes, que existeixi impunitat als camps de futbol amb càntics anticatalanistes, o que veiem al costat de gent poc recomanada el president de la lliga, que és un dels fundadors de Fuerza Nueva i amic de portar camises noves de cara a la llum solar... això no importa.

I és que a l'estat espanyol hi ha coses que són "naturals", que provenen de la "gràcia de Déu" i que s'han de donar per descomptades. El cel és blau, la terra és plana i Espanya existeix des dels Visigots. I així ho expliquen centenars de periodistes, en aquest cas esportius, on sembla que hi ha barra lliure pel "carajillisme" (sé que es diu cigaló) del sector.

En altres èpoques, jo parlava a aquesta hora des d'un mitjà nacional. Abans de la desconnexió a Lleida havia d'escoltar un senyor molt famós amb una mirada diferent del món. Un que llençava al travesser, clar exemple de tot plegat. No saben quin descans és no haver-lo d'escoltar.

Per cert, Marc Márquez no és que ensenyés una bandera d'un altre país o reivindicativa, és que el lleidatà no va ensenyar-ne cap, només la del seu número. Es veu que això no és "natural".

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.