Notícies

"Compte amb el karma", l'editorial del Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

ACN

Si s'hi han fixat, tota la setmana hem evitat parlar de la guerra dels llaços, de les cares d'odi del 20-S i l'1-O (no, no parlo de Soraya), de les banderes inexistents d'Òmnium i dels pactes electorals que semblen el mercat de Calaf.

Hem decidit parlar de la primavera. Ja saben que la primavera és una època idíl·lica i que fa que l'amor creixi, si no ho ha fet abans. Però la primavera també és època d'al·lèrgies i mals respiratoris. I és que tot té doble cara. Fins i tot les qüestions més alegres comporten problemes. Això em fa pensar en aquells que ara formen part del judici del procés i estan satisfets amb el que està passant... compte que el karma pega i pega molt fort. Que quedi clar, no parlo de violència, eh? Que la gent està molt susceptible.

Per cert, és al·lucinant això la Fàbrica Casals d'Alfarràs. Es tracta d'un dels pocs exemples del modernisme fabril de les comarques de Lleida. I ara, perilla el seu futur. Es tracta d'una de les construccions més antigues de la Ruta de les Fàbriques de l'aigua. Es veu que és comparable, per exemple, amb la colònia Güell. Però, clar, com està aquí no li fem punyetero cas...

De fet, malgrat que l'Ajuntament d'Alfarràs treballa per recuperar-la, alguns grups de l'oposició del consistori en reclamen l'enderroc. Consideren que l'elevada inversió que requereix el seu arranjament és molt alta i no val la pena. Per aquest motiu, des del Centre d'Estudis Comarcals del Segrià han començat a treballar per intentar salvar l'espai. A veure si tenen sort!! Tot i que, com poden imaginar, això no hauria de dependre de la sort, sinó de l'enteniment i del bon fer (ja no els hi demano cultura) dels nostres dirigents.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.