Notícies

Comença el Carnaval del Brut i la Bruta de Torà

Es tracta d’un carnestoltes que data, segons el costumari català, del 1750 tot i que es va perdre durant la Guerra Civil. Posteriorment als anys 90 es va recuperar

La tradicional Festa de carnestoltes de la Llordera de Torà , del Brut i la Bruta , dóna el tret de sortida aquest divendres a la seva 28ena edició des que es va recuperar. El plat fort arribarà demà dissabte amb la rua de Carnaval i la dança dels gegants que donen nom a la celebració.

Avui serà el torn de la rua infantil i demà a la tarda arrancarà la festa amb el pregó i la dansa del Bonic i la Bonica i la resta de protagonistes de la festa de la LLoredera. Es tracta d’un carnestoltes que data, segons el costumari català, del 1750 tot i que es va perdre durant la Guerra Civil. Després, als anys 90, un grup de la població el va recuperar i va destacar sobretot la figura del Brut i la Bruta per donar un aire més festiu al Carnestoltes, segons ha explicat Jordi Vila, memtre de l’associació cultural del Brut i la Bruta. La festa acabarà dissabte a la nit amb difresses i ball al pavelló de Torà.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.