Notícies

CCOO a les Terres de Lleida considera que l'informe PISA no valora els sistemes ni les polítiques educatives

El sindicat qüestiona el programa perquè no analitza ni els sistemes educatius ni la cohesió social de la seva població

La Federació d'Educació de CCOO a les Terres de Lleida considera que l'informe PISA no valora els sistemes ni les polítiques educatives. El sindicat reconeix l'esforç del programa per proporcionar dades sobre algunes competències i aprenentatges d'alumnat de 15 anys, però considera que aquestes són limitades i que s'extralimita el seu valor.

Des de CCOO afirmen que les polítiques educatives són instruments de llarg recorregut, i afegeixen a més que els darrers resultats d'aquestes proves no estan vinculats a la LOMCE, ja que l'alumnat examinat el curs passat cursava els programes LOE. Per això, el sindicat considera que l'informe PISA és qüestionable, perquè no analitza ni els sistemes educatius ni la cohesió social de la seva població.

A més, des de CCOO afirmen que els resultats de PISA s'han obtingut en un context de reducció de la despesa pública en educació. Afegeixen que, en cas de no revertir aquestes polítiques pressupostàries, serà d'aquí a dues edicions que s'analitzaran els resultats de l'alumnat que ha estat escolaritzat íntegrament en aquestes condicions.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.