Notícies

CAS REÑÉ V: Marlen Minguell i la seva parella haurien cobrat més de 58.000 euros sense justificar d'una empresa domiciliada a Madrid entre 2012 i 2015

ACN

Segueixen les revelacions del sumari del Cas Reñé a Ua1 Lleida Ràdio. Marlen Minguell i la seva parella haurien cobrat més de 58.000 euros sense justificar, entre 2012 i 2015, d'una empresa domiciliada a Madrid. Durant la investigació, els Mossos d'Esquadra descobreixen que la parella no té cap mena de justificant del pagament rebut per aquesta empresa, LedQuality, i que les quantitats no apareixen a les seves declaracions de renda referents a aquells anys.

L'any 2015 la Policia catalana fa saber a fiscalia que Marlen Minguell té, des del mes de juliol de 2012, una sèrie d'ingressos que, pel que han esbrinat, manquen, a priori, de justificació contractual. Aquests ingressos provenen de l'empresa LedQuality Lux SL, amb domicili a Madrid, que té com a objecte social la compra d'elements relacionats amb la il·luminació al mercat nacional i internacional, així com la venda d'aquests elements a entitats públiques i privades.

Els Mossos esbrinen l'existència d'una seu a Barcelona ciutat i a la mateixa adreça hi figuren altres firmes: Marfil Empresarial, Nextel Servicios de Reserva, i Reneit. Fent la pertinent consulta al Registre Mercantil, els investigadors s'assabenten que Marfil Empresarial és soci únic de LedQuality Lux, formant, per tant, un grup d'empreses.

LedQuality Lux ingressa a Marlen Minguell i a la seva parella imports significatius, sense que els Mossos hi trobin cap justificació. Serien més de 10.000 euros l'any 2012; més de 20.000 l'any 2013; 20.000 més l'any 2014, i 7.800 euros, l'any 2015. En total, més de 58.000 euros en quatre anys. I, segons l'informe policial, a més de no trobar-hi res que ho justifiqui, com dèiem, aquests ingressos no s'observen a les declaracions de renda del matrimoni en els exercicis corresponents.

Arran d'aquestes noves presumptes irregularitats, la Fiscalia de Lleida decideix aprofundir en la investigació i autoritza demanar als Mossos d'Esquadra que reclamin a l'Administració Tributària còpia de les declaracions anuals d'operacions amb tercers en quantitat superior a 3.000 € dels anys 2012, 2013 i 2014 de LedQuality Lux.

La constatació de cada cop més indicis delictius comporta que, el 12 de desembre de 2015, el fiscal en cap de Lleida faci un decret on expressa amb contundència i claredat les següents observacions:

"Que los datos que constan en ese informe y en sus annexos a los que íntegramente nos remitimos, más el resto de las diligencias practicadas hasta ahora, permiten concluir que existen indicios del pago de Josep Maria Gruas de presuntas comisiones irregulares a Joan Reñé i Marlen Minguell, de los que se benefician sus familias. Estos hechos podrían constituir delictos de cohecho continuado, blanqueo de capitales y administración desleal (...) y para ser adecuadamente investigados requieren la práctica de diligencias que, legalmente, exigen la intervención judicial".

El decret donarà pas, pocs dies més tard, el 28 de desembre de 2015 ‒casualment, el Dia dels Innocents‒, a la interposició d'una querella per part de la mateixa Fiscalia de Lleida pels tres delictes que s'esmentaven abans: suborn continuat, blanqueig de capitals i administració deslleial.

S'obre la via penal amb una querella contra Joan Reñé i la seva dona; Marlen Minguell i el seu home; Josep Maria Gruas, i Gonçal Niubò ‒germà d'Esteve Niubò‒, administrador de les societats limitades Serboniu, Fertipoal, Poagri, Producte Forestal del Pla i Digerni, algunes de les quals apareixen relacionades amb els suposats pagaments de comissions il·lícites.

--------------------------------------------------------------------------------------------

CAS REÑÉ I: La mà dreta de Reñé, Marlen Minguell, hauria rebut pagaments en metàl•lic de diverses empreses cada dos mesos

CAS REÑÉ II: El CSIF va avisar que la Diputació de Lleida hauria desviat presumptament subvencions de prop de 47 milions d'euros dirigides a l'àmbit sanitari per pagar altres serveis

CAS REÑÉ III: Els Mossos calculen que Joan Reñé i Marlen Minguell haurien cobrat prop de 118.500 € anuals des de l'any 2010 a canvi de concessions a dit

CAS REÑÉ IV: Joan Reñé, Marlen Minguell i Esteve Niubó van constituir una empresa dedicada a l'obra civil i privada durant l'època de Reñé al Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.