Notícies

CAS REÑÉ II: El CSIF va avisar que la Diputació de Lleida hauria desviat presumptament subvencions de prop de 47 milions d'euros dirigides a l'àmbit sanitari per pagar altres serveis

ACN

Novetats sobre el sumari del Cas Reñé. El sindicat CSIF va avisar a fiscalia que entre el 2012 i el 2014 la Diputació de Lleida hauria desviat presumptament subvencions de prop de 47 milions d'euros dirigides a l'àmbit sanitari per pagar altres serveis. Per exemple, amb aquests diners l'any 2014 es va pagar un milió i mig d'euros a ONGs, prop de 400.000 euros es van destinar a retribucions al personal o 100.000 euros van anar a parar a activitats publicitàries.

L'any 2014, però, el gran gruix d'aquests diners provinents de l'estat van anar a parar a la concessió de subvencions de caràcter sanitari, amb inversions en activitats i equips. En total es van donar més de 8 milions i mig d'euros a aquesta partida. Això malgrat que la pràctica habitual hauria estat que la Diputació transferís directament la totalitat dels diners al Fons d'Assistència Sanitària. Segons el CSIF aquestes subvencions, suposadament, afavorien sovint a persones relacionades amb responsables de la Diputació.

Però, com arriben al coneixement de tot plegat? El sindicat CSIF a la Diputació de Lleida va poder fer una anàlisi de tota la documentació gràcies a la còpia de la querella a fiscalia que el grup Miquel Gruas els hi fa arribar. Recordem que aquesta querella interposada pel grup propietari del 40% de l'empresa MyJ Gruas va donar el tret de sortida a la investigació del cas Reñé.

En veure el contingut del document, el CSIF també va decidir prendre mesures, ja que, a banda d'aquests suposats desviaments de subvencions que hem explicat, també hi van observar irregularitats a les adjudicacions d'obra pública a empreses privades que s'haurien fet a canvi de diners.

Amb aquesta documentació a la mà, el sindicat també observa que hi ha criteris arbitraris o poc transparents en el sistema d'adjudicació pública. De fet, el sindicat assenyala que la valoració tècnica d'aquestes adjudicacions és massa discrecional, tot i que és clau per donar les subvencions, un fet que ja va qüestionar qui era interventor general de la Diputació de Lleida, Josep Jaume Mateu, i que va ser cessat per Reñé l'any 2013.

L'any 2015, el fiscal en cap decreta que la denúncia presentada pel CSIF s'incorpori a la investigació penal i obre diligències per delictes contra l'Administració Pública.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.