Notícies

BARÒMETRE UA1: Fèlix Larrosa, el candidat més ben valorat i més conegut entre els electors lleidatans

Ua1 Lleida Ràdio

Cap dels candidats a l'alcaldia de Lleida supera els 6 punts de valoració

Fèlix Larrosa és el candidat més ben valorat i el més conegut pels electors. Ho diu el baròmetre d'Ua1 Lleida Ràdio per a les properes eleccions, que deixa el candidat d'Esquerra, Miquel Pueyo, molt a prop en valoració popular, tot i que encara és un desconegut per més de la meitat de la població. En tercera posició se situa el candidat de Junts per Catalunya, Toni Postius. Això, malgrat ser el segon candidat amb més coneixement per part dels lleidatans. Val a dir, però, que cap dels líders arriba al 6.

En xifres, el socialista Fèlix Larrosa, que és qui treu els resultats més elevats, obtindria un 5,6 en la valoració popular com a candidat. Resultat que queda avalat amb el fet que un 58,6 per cent de la població coneix la seva figura.

Les xifres d'aprovació de Larrosa són similars a la puntuació que la gent li dóna al republicà Miquel Pueyo, que rep un 5 i mig. Contrasta, però, que només un 37,3% sap qui és el candidat d'Esquerra Republicana malgrat els bons resultats que treu en acceptació. El tercer candidat en valoració és Toni Postius, que aconsegueix un 5,3 per part dels lleidatans, tot i que un 54,4% de la ciutadania el coneix. Aquests són els candidats més coneguts i valorats per la població i els qui treuen una nota més alta, sempre per sota del 6.

Els següents candidats s'allunyen pel que fa al coneixement que en té la població. Dels restants, Xavier Palau, del PP, és qui té una millor puntuació amb un 5, tot i que el seu coneixement per part dels lleidatans és només del 24,5%. La següent en ser puntuada és la líder de Ciutadans, Ángeles Ribes, que treu un 4,3, però sorprèn, sobretot, el poc coneixement de la seva figura. Tot i ser un personatge clau a l'ajuntament de Lleida en els darrers 4 anys, només la coneix un 28% dels lleidatans. Per acabar, la cupaire Rosa Peñafiel és la menys valorada amb un 4,2 de mitjana. Això sí, un 25,8% dels ciutadans saben qui és.

En aquesta valoració no apareixen ni els candidats del Comú, ni de Primàries, ni tampoc de Vox, per exemple, ja que en el moment de l'enquesta encara no hi havia candidats per a aquestes formacions.
L'estudi, realitzat per Infortécnica, s'ha fet al llarg del mes de febrer amb més de 1.000 trucades telefòniques a ciutadans del municipi.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.