Notícies

Augmenten el nombre de denúncies falses per robatoris de telèfon mòbil

ACN

Els Mossos d'Esquadra han detectat un increment d'aquesta pràctica, que té com a objectiu cobrar l'assegurança

Augmenten el nombre de denúncies falses per robatoris de telèfon mòbil. Els Mossos d'Esquadra han detectat un increment d'aquesta pràctica, que té com a objectiu cobrar l'assegurança per obtenir un telèfon nou. Aquesta modalitat es dóna tant amb gent que s'inventa els fets, com gent que els exagera. El Jordi Fadurdo, sots inspector de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra a Lleida, posa com a exemple "un robatori amb força en un domicili en el qual t'han pres una tauleta. Però tu poses a la denúncia la tauleta, la tele, l'electrodomèstic... Això també és considerat una simulació, amb l'afegit que és una estafa a la companyia asseguradora, perquè es falseja la realitat del fet i obtindries uns diners que no són els que et corresponen".

Fadurdo destaca el malbaratament de recursos policials que suposa haver d'investigar aquest tipus de fets falsos, i que en conseqüència no es poden destinar a investigar casos reals. Fins i tot, apunta, hi ha casos curiosos com el d'establiments que han estat atracats cada juliol durant els últims 6 anys. "És un element sospitós", apunta, i afegeix que "potser aquesta persona es paga les vacances de manera gratuïta".

Fadurdo afirma que les denúncies falses no es poden comptabilitzar del tot, ja que no sempre es poden arribar a demostrar. I afirma que, tot i que el més habitual són les denúncies reals, el nombre de fets denunciats falsament és cada cop més elevat.

La presentació d'una denúncia falsa està tipificat com un delicte que pot suposar des d'una multa en els casos menys greus, fins a penes d'entre 6 mesos i 2 anys de presó.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.