Notícies

ASAJA Lleida treballa en la signatura de convenis amb entitats bancàries per facilitar l'avançament del pla d'arrencada anunciat per la consellera d'Agricultura

ASAJA Lleida

L'objectiu és que els pagesos puguin obtenir el finançament per la plantació de noves espècies com més aviat millor i així puguin posar-les en producció

ASAJA Lleida treballa en la signatura de convenis amb entitats bancàries per facilitar l'avançament del pla d'arrencada anunciat per la consellera d'Agricultura. L'objectiu és que els pagesos puguin obtenir el finançament per la plantació de noves espècies com més aviat millor i així puguin posar-les en producció.

Teresa Jordà va assegurar aquest dimarts que la Generalitat assumirà el 100% dels ajuts del pla d'arrencada, després que el Ministeri se n'hagi desentès. El president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, considera que, donada la fermesa de les paraules de la consellera, no hi haurà problemes per obtenir l'aval del Departament d'Agricultura per aconseguir l'avançament dels bancs. "La paraula de la consellera va a missa, i el que estem fent és signar convenis de col·laboració amb entitats financeres perquè la gent que vulgui arrencar en aquests moments i vulgui plantar seguidament altres espècies que no siguin ni préssecs, ni nectarines ni paraguaians, tingui l'opció de disposar de circulant per poder-ho fer", ha explicat Roqué, que afegeix que "entenem que no hi haurà cap problema perquè hi hagi darrere l'aval del Departament d'Agricultura, ja que s'ha expressat que aquest pla tirarà endavant si o si".

Roqué explica que l'avançament dels ajuts és un fet habitual en cobraments com el de la PAC, ja que l'aval d'Agricultura ofereix confiança a les entitats financeres. Això, expliquen des d'ASAJA, fa que molts productors utilitzin habitualment aquest sistema.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.