Notícies

ASAJA Lleida denuncia que les cadenes de distribució trenquen la cadena de fred de les fruites i hortalisses

Mercadona

L'organització agrària afirma que això provoca queixes dels consumidors perquè la fruita que compren no és prou bona o es fa malbé

ASAJA Lleida denuncia que les cadenes de distribució trenquen la cadena de fred de les fruites i hortalisses. L'organització agrària afirma que, un cop surten de les cooperatives, aquests productes estan a temperatures molt més baixes del que haurien d'estar per conservar-se.

El president d'ASAJA, Pere Roqué, afirma que "no hi ha una conservació en fred", ja que als lineals dels supermercats la fruita no acostuma a estar en neveres, i en el cas de les fruiteries fins i tot està al carrer. Això, segons explica Roqué, provoca que després els consumidors es queixin que la fruita que compren no és prou bona. I fa la següent reflexió: "Ningú s'imagina un quilo de peix o carn fora de la nevera, a 23 o 24 graus que pugui estar el supermercat. En canvi, la fruita i és".

El responsable de l'organització agrària explica que els productes agraris es mantenen a temperatures d'entre 4 i 6 graus a les càmeres de refrigeració. Per contra, quan es treuen poden estar a 23 o 24 graus. En aquestes condicions, assegura, un préssec o una nectarina es fa malbé en 2 hores, i una poma o una pera en 6. Tot plegat, diu, no només provoca el malestar del consumidor, sinó que a més es perdin vendes a futur, de gent que deixa de consumir aquests productes.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.