Notícies

ASAJA Lleida denuncia les dificultats dels petits productors per obrir noves explotacions ramaderes a Ponent

ACN

L’organització assegura que hi ha prop d’una desena de projectes aturats a la Segarra que compten amb els ajuts per a la incorporació de joves al camp aprovats

ASAJA Lleida denuncia les dificultats dels petits productors per obrir noves explotacions ramaderes a Ponent. L’organització assegura que hi ha prop d’una desena de projectes aturats a la Segarra que compten amb els ajuts per a la incorporació de joves al camp aprovats.

Aquesta situació, segons apunta el president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué, es deu a la normativa catalana sobre purins i la instal·lació de noves granges. Assegura que això fa molt difícil que els petits productors puguin obrir noves explotacions a Catalunya, contràriament al que passa en territoris com l’Aragó. "Tenim més de 7 o 8 projectes paralitzats a la zona de la Segarra, per la famosa zona estepària que hi ha en aquell territori, de joves amb ajudes a primera incorporació aprovades que no podran fer la granja" explica Roqué, que afegeix que "en canvi, si aquests joves agafen aquesta inversió i la porten a 10 o 25 quilòmetres de Lleida, estem parlant de Fraga, aquella inversió la tindran".

Roqué assegura que, mentre a les comarques de Lleida el termini per obrir una nova explotació pot ser de 3 anys, a l’Aragó en 6 mesos pots tenir tots els permisos. Això, alerta el president d’ASAJA, pot suposar un perjudici per a l’economia de la demarcació.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.