Notícies

Arxiven la denúncia pel cartell fals del Carnaval de Solsona que convidava a "matar espanyols"

L'Ajuntament anuncia que presentarà un recurs de reforma a la decisió judicial

El Jutjat de primera instància i instrucció únic de Solsona ha decidit arxivar la denúncia presentada per Manos Limpias contra els responsables d'un cartell del Carnaval de Solsona que es va difondre per Internet el mes de febrer de 2015, on es podia llegir "Vine a matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar". La Fiscalia de Lleida en va demanar l'arxivament en considerar que no hi havia cap participació de l'Ajuntament ni de l'organització de la festa, ja que va transcendir que l'autor era un veí de Sitges de 56 anys. L'Ajuntament de Solsona ha confirmat a l'ACN que presentarà un recurs de reforma a la decisió judicial perquè la causa tiri endavant i s'investigui a fons la qüestió.
La fiscalia de Lleida va demanar el mes de desembre de 2015 al Jutjat de primera instància i instrucció únic de Solsona que arxivés la denúncia presentada per Manos Limpias contra els responsables d'un cartell del Carnaval que es va difondre per Internet el mes de febrer, on es podia llegir 'Vine a matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar'. Tant l'Ajuntament com els organitzadors de la festa es van desvincular del cartell. Un veí de Sitges de 56 anys va confessar posteriorment ser l'autor del fals cartell però va negar davant del jutge que ell difongués la imatge.

Per tot plegat, la fiscalia va demanar el sobreseïment provisional del cas en considerar que no hi havia cap indici de participació de l'Ajuntament de Solsona, ni de l'organització del Carnaval ni de cap organisme públic en el fals cartell. A més, també recollia en el seu escrit que estava degudament acreditat cap delicte, que el cartell no existia físicament i que era un fotomuntatge fet amb posterioritat a la celebració del Carnaval per un particular.

Davant de la decisió del jutjat de Solsona d'acceptar l'arxivament del cas, l'Ajuntament de la capital del Solsonès ha anunciat que presentarà un recurs de reforma davant de les instàncies judicials per demanar que no s'arxivi la causa. Fonts del consistori han explicat que consideren que el cas s'ha d'investigar més a fons i l'autor del cartell n'ha d'assumir les conseqüències.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.