Notícies

Alumnes i voluntaris del Parc Científic de Lleida ajudaran a reparar 150 ordinadors que es destinaran a finalitats solidàries

Es tracta d'ordinadors vells de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida que s'han cedit al Banc de Recursos

Alumnes i voluntaris del Parc Científic de Lleida ajudaran a reparar 150 ordinadors que es destinaran a finalitats solidàries. La iniciativa s'emmarca en el programa 'GDG for Good', promogut des dels Laboratoris TIC del parc i el grup de desenvolupadors de Google a Lleida.

Es tracta d'ordinadors vells de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida que s'han cedit al Banc de Recursos. Després d'eliminar-ne tota la informació i el programari, cal posar a punt els aparells per tal que puguin ser reutilitzats. Aquesta serà la tasca que faran els voluntaris, tal com explica Andreu Ibáñez, responsable dels Laboratoris TIC del Parc Científic: "nosaltres esborrem les màquines a consciència, instal·lem un sistema operatiu gratuït, hi posem un petit manual a dins, i ho tornem al Banc de Recursos perquè faci la distribució que correspongui".

Un cop recuperats, aquests ordinadors es destinaran a entitats socials i ONGs que els necessitin, tal com explica Josep Marín, col·laborador del Banc de Recursos. "Com que són de Lleida, per evitar el desplaçament i no consumir el transport, tot el que es pugui es reutilitzarà a Lleida", diu Marín, que afegeix que "els que no es pugui perquè no hi hagi peticions suficients, malgrat que crec que sí que n'hi haurà, s'enviaran a la resta de Catalunya, i fins i tot podrien arribar a Àfrica".

El Banc de Recursos és una entitat que recull material d'organismes i particulars per donar-li una segona vida. Això inclou material informàtic, mèdic, agrícola, escolar o eines en general.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.