Notícies

Ajudem a donar vida al territori amb iniciatives solidàries

L’actual model de desenvolupament econòmic ha fomentat la globalització de les empreses i de les economies. Així, la recomanació general per a totes les empreses es la internacionalització, que ampliïn mercats geogràfics, que exportin...!

Ara bé, hi ha moltes empreses i entitats que, per la seva idiosincràsia, tenen una vocació i una orientació locals, de proximitat, i no podem oblidar-les! Son els productors locals de productes alimentaris de proximitat, els comerciants locals, els petits empresaris autònoms que presten serveis de tota mena, els petits allotjaments, els restaurants...

Tots aquells petits negocis que ajuden al desenvolupament econòmic local, ajudant a reforçar l’economia de la gent dels voltants: de la comarca, de la nostra província...
Un desenvolupament que es, a més, sostenible ambientalment.

En aquesta línia, voldria destacar l’important paper que han jugat i segueixen jugant les nostres cooperatives i les entitats socials amb activitats productives com els tallers ocupacionals, importants iniciatives de la societat civil en favor de la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat.

Felicito i desitjo molta sort a l’aposta del Taller Shalom amb la seva nova botiga “BO de Shalom” que ajunta la seva tasca social i de suport a les famílies, amb el seu taller de fusteria i el posar en valor els productes alimentaris de qualitat de les nostres terres!
I tenim moltes altres iniciatives socials en aquesta mateixa línia!

Ens apropem a les festes de Nadal, un bon moment per que cadascú de nosaltres ajudem a donar vida al nostre territori apostant per iniciatives solidàries, comprant productes alimentaris de proximitat i apostant pels professionals de l’entorn!

Us desitjo unes bones festes nadalenques, que l’any 2014 millori a tots les nostres expectatives i que la suma de les nostres petites accions individuals ens aporti més desenvolupament econòmic local i sostenible!

Xavier Ticó
President a Lleida del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.