Notícies

Aitona preparat per rebre 7000 nous visitants

Tots ells arribaran al municipi del Segrià en el marc del “17è Mercat de Cultura i Tradicions. Baronia d’Aitona” que se celebrarà aquest diumenge 19 de maig

Aquest esdeveniment cultural, es tracta de la simulació d’un mercat barroc del segle XVII, en el qual els visitants podran veure una mostra d’arts i oficis rurals, com fer la bugada, fasina d’aiguardent, cisteller, entre molts d’altres. Alfonso Agustí, és productor local, i destacava la promoció del producte del territori que ofereix aquest Mercat: "Ens serveix per donar a conèixer el nostre producte i per aquells que vulguis apostar pels nostres productes".

Com l’Alfonso, la presència de productors locals al mercat, és el fet més destacat de l’edició d’enguany i que ja es ve mantenint en les darreres tres edicions. Això farà que més de vint productors de la cinquantena que hi seran presents siguin del propi municipi d’Aitona. Un fet que ha estat destacat especialment per Rosa Pujol, alcaldessa del municipi: "Quan vam començar hi havia un o dos productors locals i enguany en tenim una vintena, gent amb productes propis".

El certamen comptarà amb les tradicionals parades d’artesanals, música d’ambientació dels “Goliards” i l’animació de la batukada d’Aitona: els “Batukats de l’Ala”. Durant la jornada també es presentarà el nou gegantó d’Aitona, la ‘Tana’, que s’unirà als ja existents, la ‘Tina’, el ‘Tano’ i el ‘Tolí’.

També per la tarda es podrà gaudir a la plaça de l’església de la posada en escena d’una taverna amb les bótes de vi on s’elaboren els vins de Raimat i la degustació d’una copa de vi “Vol d’ànima”, amenitzat pel grup ‘Ksonronda’.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.