Notícies

Agricultura incrementa en 1,5 M€ els ajuts a les assegurances agràries per compensar la retallada del Ministeri

Amb aquest augment dels ajuts també es vol compensar l'increment de costos de l'assegurança per a la recollida de cadàvers d'animals

El Departament d'Agricultura incrementarà en 1,5 milions d'euros el pressupost previst inicialment en el Pla d'assegurances agràries del 2016. Aquesta mesura vol servir per compensar la retallada aplicada pel Ministeri d'Agricultura i l'increment de costos que han registrat les assegurances per a la recollida de cadàvers d'animals.

Concretament, es destinaran 700.000 euros a compensar la davallada de 10 punts que ENESA, l'entitat estatal d'assegurances agràries depenent del Ministeri d'Agricultura, ha aplicat a les línies de fruiters que es contracten dins del Pla d'assegurances Agràries 2016. Aquesta reducció de la subvenció per part del Govern central comportarà increments importants en el cost a pagar per part de l'assegurat, la qual cosa podria posar en perill el nivell de contractació.

A aquesta xifra s'hi sumen 861.000 euros més, dels quals el Departament d'Agricultura n'ha destinat 300.000 a incrementar el suport a l'assegurança de retirada i destrucció d'animals morts per a compensar l'increment de preu de les pòlisses contractades pels ramaders a Agroseguro.

Amb aquests increments, el pressupost destinat pel Departament al foment de les assegurances agràries per a aquest any serà de 10,15 milions d'euros.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.