Notícies

Agents Rurals presencien per primer cop un atac de voltors a bestiar viu

Així ho ha explicat a aquesta emissora el ramader propietari de l’animal, Genís Farré

Els fets succeïen, segons explica, la setmana passada a Bastida, un nucli agregat de Sort. Durant el part, l’animal i la cria que estava naixent eren atacats per una seixantena de voltors.
Farré animava als agents a esperar-se perquè poguessin comprovar com els voltors tornarien a atacar l’animal per tercer cop.

Això, ha explicat Farré, és especialment important perquè demostra que molts ramaders no mentien quan havien denunciat en el passat fets similars.
Als inicis d’aquest conflicte, fa anys, tant ecologistes com la mateixa administració havien desacreditat les denúncies dels ramaders apel•lant que els voltors són aus carronyaires i que, per tant, no ataquen animals vius.
Amb la successió de cassos d’aquests darrers anys el missatge havia variat i es deia fins a la data que, com a molt, aquests grans ocells ajudaven a morir animals que els quedava poc temps de vida.
Aquest cas a més de ser presenciat davant d’agents rurals, ha ocorregut amb un animal sa, cosa que contravé tot aquest argumentari.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.