Notícies

Advocacia per la Democràcia a Lleida inicia els passos per constituir-se com a associació

El col·lectiu busca donar continuïtat als processos judicials oberts arran de les càrregues policials de l'1 d'octubre

Els advocats que conformen el col·lectiu Advocacia per la Democràcia a Lleida han iniciat els passos per constituir-se com a associació. Ho faran per tal de donar continuïtat als processos judicials oberts arran de les càrregues policials de l'1 d'octubre.

Una vuitantena d'advocats de la demarcació de Lleida van adherir-se al col·lectiu, que va néixer amb l'objectiu de donar suport jurídic a la ciutadania abans del referèndum. Després de l'actuació policial de l'1-O, i arran de les denúncies presentades per molts ciutadans que van patir-la, el col·lectiu ha decidit constituir-se com a associació per tal de donar continuïtat a la tasca d'assessorament i acompanyament jurídic en tots aquests processos. Sònia Martínez, portaveu del col·lectiu, explica que constituir-se com a subjecte jurídic els permetrà fer aquesta tasca amb més seguretat i garanties.

Aquest col·lectiu és el que ha presentat 3 querelles contra els cossos de seguretat de l'estat per les càrregues policials a Lleida. Aquestes agrupen les demandes de lesions de més d'una trentena de persones que es trobaven als col·legis electorals del CAP de Cappont, la Mariola i els SSTT de Benestar a Lleida.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.