Notícies

Aconsellen instal.lar sistemes de detecció de fum després que enguany s'han detectat a la demarcació 4 víctimes mortals en incendis d'habitatges

3 de les 4 víctimes mortals eren persones d'edat avançada que vivien soles. Des del Bombers aconsellen la instal.lació dels sistemes de detecció de fum per tal de poder reaccionar d'una forma més ràpida als incendis

Durant aquest any s’han registrat 4 víctimes mortals en incendis d’habitatge a la demarcació de Lleida. La majoria eren persones d’edat avançada que vivien soles. Davant d’aquesta situació des de la Unitat de Prevenció de Bombers de la Regió de Lleida s’aconsella la instal.lació de sistemes de detecció de fum. D’aquesta manera es facilitaria una reacció més ràpida a l’hora d’actuar en aquets incendis.

L’any 2015 no hi va haver cap víctima mortal en incendis d’habitatge a la regió lleidatana. Aquest any s’ha tancat amb 4 víctimes mortals, 3 de les quals tenien el mateix perfil. Així ho destaca Juanjo Bellostas, cap de la Unitat de prevenció de la regió de Lleida: "3 de les víctimes tenien el mateix perfil. Eren d'un col.lectiu que cal protegir. Les persones grans, viuen soles, i a vegades no tenen prou la percepció del què passa quan tenen un incendi aprop i que cal fer quan es troben en un situació d'aquest tipus"

Bellostas ha explicat que un dels problemes a l’hora d’actuar en un incendi és el retard en l’avís perquè els usuaris el detecten quan ja està força desenvolupat. Per això, i per intentar prevenir la suma de víctimes a causa del foc, el responsable de Prevenció aposta per la instal.lació de sistemes de detecció de fum, tal com a ja es fa en molts països de la Unió europea. Gràcies al sistema "no hi ha retard en la detecció i això ens permet reaccions de forma immediata", ha destacat el Cap de la Unitat de Prevenció de la Regió de Lleida.

Bellostas destaca que es tracta d’un sistema que fàcil aplicació i amb un cost que no arriba als 20 euros.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.