Notícies

Abertis pagarà als ajuntaments de l'autopista AP2 els 100% de l'IBI quan li girin el rebut

Així ho ha afirmat la la subdirectora general d’Autopistes, Anna Bonet. Els 17 consistoris lleidatans afectats havien mostrat el seu temor a retards en aquests pagaments que els suposaran ingressar, en conjunt, més d’un milió d’euros

La concessionària Abertis es compromet a pagar la totalitat de l’impost de béns immobles (IBI) als ajuntaments per on discorre l’autopista AP2 després que el passat estiu va finalitzar el període de bonificacions que gaudien les concessionàries. Els 17 consistoris lleidatans afectats havien mostrat el seu temor a retards en aquests pagaments que els suposaran ingressar, en conjunt, més d’un milió d’euros.

Es per això que s’havien constituït com a associació territorial i poder exercir com a grup de pressió davant Abertis. La concessionària, però, ha volgut donar un missatge de tranquil.litat i ha anunciat que pagarà el 100 de l’IBI que li correspon. Així ho ha afirmat, en declaracions a UA1, la subdirectora general d’Autopistes, Anna Bonet: "La societat concessionària ha perdut la bonificació de l'IBI que se li havia concedit a l'inici de la concessió i, com a tal, aquest 2017 tenim l'obligació de pagar el 100% de l'IBI tant bon punt els ajuntaments afectats pel territori de l'AP2 ens girin els rebuts pertinents".

Aquests pagaments suposaran uns ingressos importants dels ajuntaments. En el cas de les Borges Blanques, per exemple, implicarà el cobrament de 139 mil euros anuals. L’alcalde, Enric Mir, ha mostrat la seva satisfacció per l’anunci d’Abertis. "Ens temien que això no fos objecte de recursos. Per això vam veure necessari formalitzar l'associació. Sembla que que la companyia vol atendre el pagament dels 100%. Ens n'alegrem".

Fins a l’estiu les concessionàries gaudien d’una bonificació del 95 per cent de l’IBI, de manera que només havien de pagar el 5 per cent de l’impost als ajuntaments.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.