Notícies

29 de les 42 capitals de comarca del país ja estan connectades a la fibra òptica

El Govern vol que al 2020 totes les capitals de comarca ja comptin amb la connexió a aquesta alta velocitat d’internet

De fet, la voluntat és, tal com ha explicat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, és que en els propers quatre anys i per fases es vagi produint aquesta connexió de tots els municipis de Catalunya de més de 50 habitants.

Tot això, el conseller ho ha explicat en la presentació del projecte de desplegament de la fibra òptica a Aitona. En el cas d’aquest municipi del Segrià serà dels primers en comptar amb aquesta banda ampla de connectivitat.

En aquest sentit, cal destacar que l’Ajuntament d’Aitona ha arribat a un acord amb Serosense Telecom per tal de poder realitzar el desplegament d’una xarxa de comunicacions electròniques de nova generació amb fibra òptica al 100% de les llars del municipi.

Amb l’arribada de la fibra òptica, l’Ajuntament assegura que el municipi tindrà un guany socioeconòmic important i es permetrà reduir la fractura digital generant noves oportunitats i beneficis per al teixit empresarial i comercial.

També, assegura el consistori, es permetrà una disminució de la despesa energètica del municipi i, en conseqüència, una millor cura del medi ambient.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.