Notícies

Àngel Ros tornaria a guanyar les eleccions municipals, segons el baròmetre d'UA1 Ràdio

Els socialistes traurien entre 7 i 8 regidors i es podrien repetir les aritmètiques polítiques actuals · PDeCAT, C's i ERC obtindrien entre 4 i 5 regidors · La Crida per Lleida mantindria els 2 regidors, mentre que PP i el Comú oscil·larien entre 2 i 3

L'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, tornaria a guanyar les eleccions municipals si es celebressin avui. Ho aconseguiria amb xifres similars a les de fa dos anys. Els socialistes traurien entre 7 i 8 regidors i es podrien repetir les aritmètiques polítiques actuals. Ho diu el baròmetre d'Ua1 encarregat a l'empresa Infortècnica.

L'enquesta feta entre aquest mes de juny i el maig, amb una mostra de 1.500 trucades, deixaria un panorama bastant similar, tot i que amb algunes diferències. La principal seria que els socialistes podrien perdre fins a un regidor, quedant-se en 7, cosa però que no els suposaria perdre les eleccions. Si miréssim els possibles pactes seguint la tònica dels darrers acords, amb el suport de PP i C's el PSC es podria garantir la governabilitat de l'ajuntament de Lleida.

Un altre canvi: no hi hauria una segona força en nombre de representants, com passa actualment amb el PDeCAT, sinó que ara mateix 3 partits empaten en regidors. La previsió segons l'enquesta d'Infortècnica és que PDeCAT, C's i ERC, en aquests moments tenen les mateixes possibilitats de treure entre 4 i 5 regidors. Un fet que faria incrementar de manera clara el nombre de cadires a la Paeria per als Republicans, que mantindria o faria créixer en un representant a Ciutadans i que, si això fos així, suposaria una davallada de regidors per al PDeCAT, ara sense Unió, d'entre 1 i 2 regidors.

Les altres forces segueixen fidelitzades amb els seus votants. No es produeixen canvis a La Crida-Cup, que mantindria els 2 regidors. Si podrien arribar als 3 regidors tant el partit popular com el Comú de Lleida, que podrien veure incrementada la seva representativitat a la Paeria.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.