Notícies

Àngel Ros podria mantenir l'alcaldia de Lleida, però amb algun regidor menys

Ua1 Lleida Ràdio

El PSC guanyaria les municipals del 2019, tot i que el PDeCAT podria retallar distàncies i Cs agafa embranzida

Àngel Ros podria mantenir l'alcaldia de Lleida, però amb algun regidor menys. Ho podria fer gràcies a les aritmètiques i pactes amb altres partits que ja existeixen actualment. Això és el que se'n deriva del baròmetre d'Ua1, que ho deixa tot molt obert amb un gran gruix de vot indecís.

De fet encara hi ha un 42% de persones que no saben què votaran, i que seran els qui determinin el color de l'Ajuntament de Lleida. Dels qui ja han decidit el seu vot, la força guanyadora seria el PSC d'Àngel Ros amb 7 regidors, un menys, però, que la present legislatura. Darrere hi hauria el PDeCAT que podria igualar en regidors els socialistes. Malgrat això, aquest regidor ballaria depenent dels resultats de les altres formacions i del vot indecís. Qui fa el gran creixement és Ciutadans, que passa, segons les dades del nostre baròmetre, dels 4 regidors del 2015, als 6. Esquerra Republicana mantindria els 3 regidors i podria assolir fins a 4. El PP podria estar entre un i dos regidors, i el Comú de Lleida i la Crida-CUP estarien al llindar de poder entrar de nou a l'ajuntament, o bé quedar-se fora.

Un baròmetre d'Ua1 que arriba a un any vista de les eleccions municipals i que ho fa en un moment convuls, políticament parlant, cosa que fa difícil preveure què passarà d'aquí a 12 mesos. L'estudi, realitzat per Infortécnica, s'ha fet al llarg del mes de maig amb més de 1.000 trucades telefòniques a ciutadans del municipi.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.