Notícies

Àngel Ros i la petició de locals municipals per a l'1-O: "és voler passar el fracàs a un altre"

L'alcalde Àngel Ros veu poc probable que els serveis jurídics de l'ajuntament acabin avalant la possibilitat de deixar posar urnes a locals municipals per a l'1-O. Ros insisteix que això va contra la legalitat.

A l'espera del dictamen dels serveis jurídics, l'alcalde apunta que hi ha poques possibilitats que els juristes municipals avalin la demanda de la Generalitat, que va fer dijous de matinada en una carta demanant que els ajuntaments cedeixin locals. Menys, diu, quan el TC ja ha suspès la llei del referèndum. En declaracions a Ua1 Ros ha dit que "tot apunta que l'informe determinarà que havent-se declarat la suspensió del TC, el referèndum està fora del marc legal. " Per tot plegat el paer en cap ha dit que "el que passa és que s'està en un moment que s'està buscant municipalitzar el referèndum. I això no és honest. És voler passar el fracàs a un altre"

Actualment Lleida i Viella són les dues capitals de comarca de Lleida que no han donat suport a deixar un espai com a seu electoral.

Un ple abans de l'1-O, si l'oposició vol

Pel que fa a la possibilitat de fer un ple extraordinari per parlar sobre l'1-O si ho demanen des de l'oposició, Ros s'ha mostrat obert tot assegurant que li sembla "perfecte. Em comportaré d'una manera més democràtica que el Parlament de Catalunya acceptant el debat i la participació de les minories. S'acceptarà la participació de les minories d'una manera més extensa que ho va fer el Parlament. També donarem una lliçó de democràcia des de la Paeria" ha assegurat.

Ros ha explicat, però, que per autoritzar la cessió de locals per posar urnes cal la majoria de l'hemicicle.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.