Notícies

Àngel Ros considera que la llei empara al Consorci del Museu de Lleida davant la demanda civil del Bisbat de Barbastre

ACN

Per això,l'alcalde de Lleida, ha assegurat que se senten tranquils davant la denúncia presentada per la via civil pel Bisbat de Barbastre-Montsó per reclamar 111 obres d'art originàries de parròquies de la Franja que formen part de la col·lecció del Museu de Lleida.

Ros ha assenyalat que el 2010 el Jutjat de Barbastre ja va disposar "que una resolució canònica no pot passar per davant d'una consideració civil" i també ha recordat que les 111 obres que reclama el bisbat aragonès estan catalogades i, per tant, protegides per la Llei de Patrimoni català.

Altrament, l'alcalde de Lleida s'ha mostrat convençut que la tasca desenvolupada en el passat pel Bisbat ha garantit la unitat del Museu, també ha rebutjat que pugui existir cap tipus d'analogia entre aquest litigi i el de Sixena, no tenen res a veure, ni la història, ni l'aplicació del dret a un cas i a l'altre". El Paer en cap ha explicat que en el cas de Sixena "el que es qüestiona és la legalitat de l'adquisició de les peces per part de la Generalitat".

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.