Notícies

Resultat de l'enquesta d'intenció de vot a la ciutat de Lleida encarregada per Ua1 a Infortécnica

El PSC tornaria a guanyar ara mateix les eleccions a l’Ajuntament de Lleida, segons es desprèn de l’enquesta d’intenció de vot encarregada per aquesta casa, Ua1. El primer sondeig electoral amb vistes a les eleccions del 2015 situa els socialistes amb una forquilla d’entre 12 i 14 regidors. Ara mateix en tenen 15. L’enquesta també dibuixa un mapa polític municipal molt més plural que l’actual, amb l’entrada a la Paeria d’Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya i una forquilla d’entre 0 i 2 regidors per a altres partits.

El sondeig encarregat a l’empresa Infortécnica dóna com a clar guanyador el PSC, tot i que estaria en joc la majoria absoluta en un escenari de major dispersió de vot que no pas a les darreres eleccions del 2011. Dels 15 regidors actuals en podria perdre entre 1 i 3. També perdrien representació els altres dos partits que ara són presents a la Paeria. Convergència i Unió, ara amb sis regidors, en podria perdre un o dos a favor d’Esquerra Republicana, que entraria a l’Ajuntament amb una forquilla d’entre 2 i 3 representants. Per la seva banda, el PP, que ara també té sis regidors, podria arribar a perdre’n la meitat. Als populars l’enquesta els dóna un resultat d’entre 3 i 4 regidors. Iniciativa recuperaria la representació a l’Ajuntament de Lleida amb 2 o 3 regidors i encara quedarien dos representants que podrien quedar en mans de Ciutadans o la CUP.

Per tant, si ara se celebressin eleccions a la ciutat de Lleida, segons l’enquesta encarregada per Ua1 Ràdio, el PSC guanyaria amb una forquilla d’entre 12 i 14 regidors. Recordem que els 14 marquen la majoria absoluta. Per darrera hi hauria Convergència i Unió amb 4 o 5 representants; el PP amb 3 o 4 edils; Esquerra i Iniciativa, tots dos amb una forquilla d’entre 2 i 3 regidors i altres partits com Ciutadans o la CUP que també podrien entrar a la Paeria, amb una forquilla d’entre 0 i 2 representant.

El PSC no baixa dels 15 regidors a la Paeria des de les eleccions del 2007. Al 2003 es van quedar amb deu i els millors resultats dels socialistes van ser els 17 representants del 1983 i el 1991. Pel que fa a CiU, el resultat que els atorga l’enquesta seria el pitjor des de les eleccions del 1983, quan van obtenir 5 regidors. Des d’aleshores s’han mogut entre els 6 i els 11 representants. El PP quedaria lluny del millor resultat de la seva història, els sis edils que va aconseguir el 2011. Republicans i ecosocialistes recuperarien la presència a la Paeria després de perdre-la el 2011 mentre que per primera vegada a l’Ajuntament de Lleida hi podria haver representació de Ciutadans o la CUP.

El sondeig, que s’ha fet durant el mes d’octubre sobre una mostra de 305 persones majors d’edat de la ciutat de Lleida, també preguntava sobre la intenció de canviar de vot respecte de les últimes eleccions municipals.

Un 60 per cent dels enquestats han respost que NO canviarien el sentit del seu vot, enfront del 16 per cent que afirmen que SÍ, que votarien diferent respecte el 2011. En tot cas, gairebé un 24 per cent dels enquestats no ho tenien clar i han optat pel ‘no sap, no contesta’.

Comentaris

Espero que no entrin més feixistes a l'Ajuntament de Lleida de la mà de Ciudadanos, amb el PP ja tenim suficient.
Si si, jo tambe espero que no entri cap partit politic dels que tenim ara com PP, CIU, ERC, PSC, son tots la meteixa merda. No miris tant el pp i observa els casics que porten 30 anys al poder per exemple.
Totalment d'acord amb en Jowy. Deixem de fixar-nos en un sol partit que si ens despistem la resta ens la fotrà per l'esquena. Tots son el mateix.
El votant no nacionalista que ha votat tota la vida PPSOE anirán cap a C's, no us hi capfiqueu. És un fet, per això va néixer.(Tot i que li manca un cara visible amb lideratge a Lleida).ERC serán catapultats per l'efecte dret a decidir gràcies a Mas. Ros tornarà a guanyar, el seu lideratge és indiscutible, tot i que, perdrà part substancial electoral (PSOE).CiU ''sin pena ni gloria'' pot perdre o quedarse igual, l'aposta Postius no em desagrada, tot i què, és a llarg plaç. PP perdrà per l'efecte Rajoy pujada impostos i corrupció, però sempre hi serà allí.(El seu principal graner de vots és a Lleida Ciutat). ICV té un gran candidat,s'ho ha ''currat'' els darrers anys a peu de carrer treballant colze a colze amb les classes populars més desfavorides. I finalment la CUP, que fa una oposició molt digna, amb la seva portaveu Esther Sancho, peró val a dir, que el tarannà gamberril i incivic de les seves juventuts tira enrrere molta gent. En resum serà una Paeria molt dinamitada,-reflexe dels temps-, ens al contrari que aquesta legislatura que sembla tot una bassa d'aigua.
Tot i que estic d'acord en el que diu el comentari d'aquí sobre meu, crec que cal matiçar. Crec que la forquilla que tenim aquí no serà així. Ja que penso que saltarà la llebre en les pròximes eleccions amb sorpreses varies a la Paeria. Amb una gran davallada PP$O€. La gent no és tonta i està esgotada en tots el sentits, vamos,... fins a la barretina. Crec que ICV i la CUP treuran molts vots, més dels que es pensen alguns... i ja veurem que passa si es presenta finalment com a opció real el Comú de Lleida... ja veurem aleshores, ja veurem...
Sorpresas dará la vida y las encuestas siempre han sido propicias a ellas. Veo curioso cómo algunos comentarios conocen la "responsabilidad" de Psc y PP en la crisis y en la corrupción -¡que la tienen y mucho!- pero no se enteran de la existente en Erc y Ciu (y tienen mucha corrupción...) que, aquí en Cataluña, afecta mucho más directamente y tampoco se enteran de que, aquí en Cataluña, los que tienen el gobierno, Ciu, y el partido de la oposición (que apoya al gobierno de Ciu, curioso), Erc, no hacen absolutamente nada por luchar contra el paro, gestionar bien, etc. (están por otra labor, por ejemplo la de crispar, enfrentar, manipular... Entiendo que habla -la encuesta- de Lérida... pero es un reflejo de todo lo que está pasando a nuestro alrededor: puede pasar de todo... máxime cuando existe crispación ciudadana que es cuando más se "esconde" el voto.
Els lleidatans hauriem de reflexionar i veure que 30 anys sempre el mateix partit a la Paeria no es bo per Lleida. El Ros el que fa es populisme i així agafa molt vot d ela gent gran.
És trist que encara molt catalans votin partits que per ideologia mai no defenseran els interessos nacionals del nostre país, sinó els d'un Estat mediocre i caduc que ens vol cada cop més insignificants.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.